조갑제닷컴

심심풀이 영어 퀴즈 13 bestkorea  |  2022-05-17  |  조회 : 22  |  찬성 : 1  |  반대 : 0

.

세계인과 대화하는 영어퀴즈 13회 -

(A quiz game to have fun with global friends. Quiz 13)

.

- World-famous words to read again -

......(다시 읽어보는 세계의 명언).......

.

◈ When the enemy enthusiastically embraces you, and the fellow countrymen bitterly reject you, it is hard not to wonder if you are, in fact, a traitor. - Ursula K. Le Guin -

(이 당신을 열렬히 환영하며 껴안고국민이 당신을 몹시 싫어하는 걸 보면당신이야말로 진짜 반역자가 아닌지 의심하지 않을 수 없다. - 우르술라 K. 르 구인 -)

.

◈ The greatest danger facing our nation isn't terrorism, global warming or the energy crisis. It is out-of-control, unbridled government spending. - R. Lee Wrights -

(우리나라가 직면한 가장 큰 위험은 테러도 지구 온난화도 에너지 위기가 아니다그것은 통제 불능의 정부 지출이다. - 리 라이트 -)

.

-----------------

.

1. The quote "Love means never having to say you're sorry" comes from what movie?

('사랑은 결코 미안하다는 말이 필요 없다이 말은 어느 영화에서 나온 말인가?)

(a) Love Story (b) The God Father (c) The Deer Hunter (d) The Sting

.

.

2. Which President offered military aid to Korea in 1950?

(1950년 한국전쟁에 군사 원조를 제공한 미국 대통령은 누구인가?)

(a) Franklin D. Roosevelt (b) Harry S. Truman

(c) Dwight D. Eisenhower (d) John F. Kennedy

.

.

3. General MacArthur retreated from the Yalu River in North Korea shortly before he led the Korean War to victory and reunify the two Koreas around December 1950. What was the ultimate cause?

(맥아더 장군은 1950년 12월경에 북한의 전 지역을 거의 장악해 남북통일 직전에 북한에서 후퇴했다그 결정적 원인은 무엇이었나?)

(a) Because of the massive invasion of Chinese communist forces

(b) Because of a massive Russian invasion

(c) Because of the lack of UN support

(d) owing to the severe cold

.

.

4. One of the differences between iron and steel is that steel does not corrode as iron does. Which of the following is mixed with iron to impart corrosion resistance?

(철과 강철의 차이점 중 하나는 강철은 철처럼 부식되지 않는다는 것이다다음 중 내식성耐蝕性을 전달하기 위해 철과 혼합된 것은?)

(a) Chromium (b) Magnesium (c) Nickel (d) Zinc

.

.

5. In ancient China people committed suicide by eating what?

(고대 중국인들은 자살할 때 무엇을 먹었는가?)

(a) About 500 grams of salt (b) About 500 grams of ginger

(c) About 10 grams of mercury (d) About ten grams of sulfur

.

.

6. Which country in Africa is entirely surrounded by another country?

(아프리카의 어느 나라는 주변 국가로 완전히 둘러싸여 있다어느 국가인가?)

(a) eSwatini(Swaziland) (b) Lesotho (c) Zimbabwe (d) Malawi 

.

.

7. Next to the Golden Triangle, there is a region called the Golden Crescent, where most of the world's opium - the raw material of heroin - is grown. Where is the crescent?

(황금의 삼각지대에는 황금의 초승달이라는 지역이 있다이곳에서 헤로인의 원료인 세계 대부분의 아편이 재배된다그곳은 어디인가?)

(a) The border between Vietnam and China (b) The Burma-Thailand border

(c) The Pakistan-Afghan border (d) The Thailand-Malaysia crescent

,

,

8. Which stroke is the slowest in swimming?

(수영에서 속도가 가장 느린 수영법은?)

(a) Free style (b) Backstroke (c) Breaststroke (d)Butterfly

.

.

9. What is the main color of the UN flag?

(UN 국기의 주요 색은 무엇인가?)

(a) Green (b) Blue (c) Brown (d) Purple

.

.

10. When a crime or a criminal extends beyond the borders of a country, i.e., when the crime is organized on an international scale, such as in smuggling or the narcotics trade, and when the criminal is known to have crossed the borders of one country, the help of interpol is sought. What is its full name?

(범죄나 범죄자가 한 나라의 국경을 넘어 확장될 때즉 밀수나 마약 거래 등 국제적인 규모로 범죄가 조직되고범인이 한 나라의 국경을 넘었다고 알려졌을 때인터폴의 도움을 구한다그것의 정식 명칭은 무엇인가?)

(a) International Police Organization (b) International Police

(c) International Criminal Police (d) International Criminal Police Organization

.

.

Thanks

.

.

---------------------------

★ The answers to quiz 13.

1.(a) 2.(b) 3.(a) 4.(c) 5.(a) 6.(b) 7.(c) 8.(c) 9.(b) 10.(d)

.

⧫Good Luck! Have a nice trip!!

.

ㅋㅋ20220516_142013.jpg

 

ㅋ20220516_141640.JPG

댓글달기

댓글달기는 로그인후 사용하실 수 있으며, 내용은 100자 이내로 적어주십시오. 광고, 욕설, 비속어, 인신공격과 해당 글과 관련 없는 글은 사전통보없이 삭제됩니다.

로그인
  • 무학산 2022-05-17 오후 5:00:00
    오늘도 재미 있고 흥미있는 기사를 보게 되어 기쁩니다

    Love Story....
    젊디 젊은 날 저 영화를 친구와 둘이서 보고 나와서 서로 하는 말이
    너와 나는 왜 저런 연애도 못하노? 하며 가난을 원망했던 일이 생각납니다

    땟놈들이 소금을 처먹고 자살했군요
    소금값이 대단히 비쌌을텐데 어떻게 비싼 것으로 그랬는지 참 신기합니다
    중국은 소금과 철을 국가전매사업으로 한 적이 많았다는데
    고대에는 안 그랬던 모양입니다

  • bestkorea 2022-05-17 오후 5:21:00
    저 역시 그렇습니다.
    특히 사랑하는 사이는 미안하다는 말이 필요 없다는
    대사를 두고 그렇다, 아니다 즉 사랑하는 사람일 수록
    미안하다는 말을 아껴선 안된다 등...
    전 아직도 후자입니다만...

    감사합니다.
  • 글쓴이
  • 비밀번호
  • 비밀번호